EU Procurement Platform

Een oplossing bestaande uit een combinatie van leren- en samenwerkings tools ontwikkeld voor het EU platform voor inkopers.

User Experience Design
Visual Design
Front-end Development
Back-end Development
Concept
E-Learning

Aanleiding

Aanbestedingen dragen veel kosten met zich mee en zijn moeilijk te regelen, vooral als deze ook nog eens geografische grenzen overschrijden. Het EU Procurement Forum is een platform voor kennisdeling, samenwerking en netwerking. Door de gebruiker centraal te houden en te focussen op co-creatie met leveranciers tijdens de designfase van deze oplossing, wordt het succesvolle EU Procurement Forum ondertussen al gebruikt door meer dan 8000 inkopers binnen de gehele EU.

Concept

De oplossing bestaat uit een combinatie van leren- en samenwerkings tools geintegreerd in een 'secure private cloud'.  De opdracht is uitgevoerd in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en een gebruikersgroep. Uiteindelijk bleek dat er vanaf 'the ground up' gerealiseerd moest worden in een enkele tool. De hele tool is specifiek ontworpen en gebouwd voor inkopers binnen de EU die vanuit diverse locaties samenwerken.

Resultaat

Inmiddels werken meer dan 8.000 EU inkopers dagelijks met dit platform en is Pianoo Desk NL onlangs ook geintegreerd met 3.000 gebruikers wegens succes en zijn er meer landen die willen meedoen. De vice-president van Europe verrichte zelf de openingshandelingen! 

Meer weten?

Andries van Vugt