Hoe kunnen universiteit en hogescholen hun studenten betrekken bij de echte wereld met behulp van een schaalbaar model? Het bieden van praktijkervaring aan studenten is een logistieke uitdaging voor scholen. Dit legt een extra druk op een reeds overbelast personeelsbestand.
Om de leerdoelen te bereiken is een simulatiegame edu-format ontwikkeld. Het edu-format bestaat uit interactieve scenario's die, verrijkt met multimedia, de simulatie in real-time onderbreken en aanvullen en daarmee een veelzijdige ervaring bieden.
Het spel integreert de uitleg in het spel, waardoor leerkrachten/trainers zich concentreren op observatie in plaats van het spel te leiden. Spelers ervaren een interactief spel waarin ze soft skills, onderhandelen en teamwork leren in een veilige omgeving.
De edu-simulatie versnelt de leercurve van studenten door middel van ervaringsleren. De docenten wordt op een nuttige manier afgeschermd van een groot aantal steeds terugkerende en tijdrovende problemen.
Organiq ontwikkelde een webapp met simulatie scenarios, rollen en multimediale events
Uit evaluaties van de studenten van de Erasmus Universiteit blijkt dat zij de (leer)ervaring zeer op prijs stellen en dat het voor hen ook nog eens leuk is. Onlangs hebben de uitdagingen van het "nieuwe normaal" het onlineformaat tot een relevante uitbreiding gemaakt. Deze aanpak is, misschien verrassend, een volwaardig alternatief gebleken om de echte wereld in het virtuele klaslokaal te brengen.